KYNUTÉ BUCHTY S TVAROHEM
Těsto:
1 kostka čerstvé droždí
200 gramů mléko
1 rovná čajová lžička cukr
25 gramů sádla
25 gramů másla na kousky
1 špetka sůl
1 vejce
2 žloutky
500 gramů polohrubá mouka
Náplň:
2 ks měkkého tvarohu, ne ve vaničce
2 ks bílek, ze zbylých vajec z těsta
1 balíček vanilkový cukr, nebo cukr vlastní výroby, množství dle chuti
Těsto
Droždí, mléko a cukr zahřejeme 90 vteřin/37°C/rychlost 1.
Přidáme všechny ostatní suroviny a zpracujeme 2,5 minuty/klas.
Hotové těsto necháme kynout asi 40 minut na teplém místě.
Náplň
Všechny suroviny potřebné na náplň smícháme a pomocí metličky vyšleháme na hladkou směs 1 minutu/rychlostí 3.
Dokončení
Z vykynutého těsta vyválíme plát, rozdělíme na čtverce (dle požadované velikosti buchet), naplníme tvarohovou náplní a skládáme do pekáče nebo na vyšší plech.
Aby se buchty neslepily, je dobré je potřít máslem, sádlem či olejem.
Pečeme při teplotě 250°C prvních asi pět minut, poté troubu stáhneme na 180°C a buchty dopečeme. Ještě horké buchty potřeme mlékem s trochou rumu a pocukrujeme.