Masarykovo vánoční cukroví
Čas přípravy 20min
Celkový čas 3hod.
Počet porcí 40 kousků
- 180 gramů vlašských ořechů
- voda, na namáčení ořechů
- 300 gramů hladké mouky
- 200 gramů másla, pokojové teploty
- 100 gramů krystalového cukru
- 1 polévková lžíce kakaa
- 1 žloutek
- 200 gramů moučkového cukru, na obalení
- Na víko mixovací nádoby postavte misku a odvažte do ní vlašské ořechy. Zalijte studenou vodou a nechte 2 hodiny namočené. Poté ořechy sceďte přes varný košík a vložte do mixovací nádoby. Sekejte 4 sek/rychlost 4.
- Přidejte hladkou mouku, máslo, cukr, kakao a žloutek a míchejte 20 sek//rychlost 3. Těsto přendejte na pracovní plochu, rukama prohněťte a vytvarujte válečky o průměru cca 4 centimetry. Nechte v chladničce nebo mrazničce ztuhnout.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Válečky nakrájejte na kolečka cca 1 centimetr silná, pokládejte je na připravený pečicí plech a pečte 15 minut (180 °C).
- Ještě horké obalujte v moučkovém cukru a po vychladnutí podávejte.
Užitečné předměty
miska, pečicí plechy, pečicí papír, trouba, chladnička