Pikantní čočková pomazánka
250 g uvařené červené čočky
1 větší lahůdkovou cibulku
2 střední kyselé okurky
1 rajče
Na zahuštění 2 lžíce sušených pšeničných klíčků
1 lžíci olivového oleje
Na dochucení hořčici, sůl, kari koření, může být i česnek a pepř
Čočku uvařte do měkka. Dle typu to trvá 10 až 15 minut.Pak ji rozmixujte do hladka na pastu.
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, okurky nastrouhejte na jemno a vymačkejte z nich vodu, rajče nakrájejte na drobno a také lehce zbavte šťávy.
Zeleninu promíchejte s vychladnutou čočkou, přidejte sušené pšeničné klíčky, olivový olej a dochuťte hořčicí, solí, kari kořením.
Pomazánku můžete nechat s kousky zeleniny, nebo ji rozmixovat do jemna.
Nechte ji odležet v lednici a pak mažte na křupavé chlebíčky. Ihned konzumujte, aby chlebíčky nezměkly.