Nejjednodušší pařížské rohlíčky
Základ:
1 ks vejce
100 g moučkový cukr
100 g mleté vlašské ořechy
1 PL hladká mouka
Krém:
1 ks vejce
40 g kr. cukr
10 g kakao
80 g hera nebo máslo
Poleva:
čokoláda na vaření
olej
Připravíme si všechny suroviny na těsto a spolu je utřeme do jednotné hmoty.
Hmotu přendáme do sáčku a stříkáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem,
Stříkáme tyčinky.¨
Tyčinky pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 stupňů cca půl hodinu, ale sledujeme závisí to od trouby a samozřejmě na velikosti tyčinek.
Dokud se tyčinky pečou, připravíme si náplň.
Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem a přidáme kakao.
Pak odstavíme a necháme mírně vychladnout.Následně vmícháme máslo nebo ztužený tuk Heru a přendáme do cukrářského sáčku.
Nastříkáme na tyčinky a dáme do lednice ztuhnout.Když tyčinky pořádně ztuhly, vrch máčíme v rozpuštěné čokoládě, do které jsme přidali trochu oleje.