Taveňák z tvarůžků

 

Čas přípravy 10min

Celkový čas 35min

Počet porcí 1 recept celkem

 

  • 200 gramů tvarůžků, napůl
  • 320 gramů smetany, 35% tuku
  • angreštový džem
  • pažitka, na ozdobení

 

Do mixovací nádoby vložte tvarůžky, smetanu a vařte 5 min/80°C/rychlost 6.

Taveňák přendejte do skleniček a podávejte s vlašskými ořechy, angreštovým džemem a ozdobené pažitkou.

 

 

Vlašské ořechy v karamelu

  • 150 gramů vlašských ořechů
  • 200 gramů cukru, krystalu
  • 200 gramů vody
  • řepkový olej, na smažení

 

Do mixovací nádoby vložte vodu, cukr, ořechy a vařte bez  nasazené odměrky 20 min/95°C//rychlost 2.  Ořechy sceďte přes varný košík a nechte okapat. Vyčistěte mixovací nádobu. Na pánvi zahřejte olej. Ořechy smažte dozlatova a nechte vychladnout.

 

 

Tipy a triky - V restauraci Eska se taveňák z tvarůžků podává s angreštovým džemem. Můžete jej nahradit jiným sladkokyselým džemem nebo čerstvým ovocem.