Taveňák z tvarůžků
Čas přípravy 10min
Celkový čas 35min
Počet porcí 1 recept celkem
- 200 gramů tvarůžků, napůl
- 320 gramů smetany, 35% tuku
- angreštový džem
- pažitka, na ozdobení
Do mixovací nádoby vložte tvarůžky, smetanu a vařte 5 min/80°C/rychlost 6.
Taveňák přendejte do skleniček a podávejte s vlašskými ořechy, angreštovým džemem a ozdobené pažitkou.
Vlašské ořechy v karamelu
- 150 gramů vlašských ořechů
- 200 gramů cukru, krystalu
- 200 gramů vody
- řepkový olej, na smažení
Do mixovací nádoby vložte vodu, cukr, ořechy a vařte bez nasazené odměrky 20 min/95°C//rychlost 2. Ořechy sceďte přes varný košík a nechte okapat. Vyčistěte mixovací nádobu. Na pánvi zahřejte olej. Ořechy smažte dozlatova a nechte vychladnout.
Tipy a triky - V restauraci Eska se taveňák z tvarůžků podává s angreštovým džemem. Můžete jej nahradit jiným sladkokyselým džemem nebo čerstvým ovocem.