Pintxo Donosti – krabí pomazánka s tuňákem

  • 200 g jarní cibulky, rozčtvrcené
  • 300 g vody
  • 20 g octa
  • 250 g surimi (na tyčinkách)
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 2 konzervy nakládaného tuňáka, okapané (cca 160 g)
  • 200 g majonézy
  • 1 bageta nakrájená na plátky

 

Jarní cibulku, vodu a ocet vložte do mixovací nádoby a nasekejte 3 s/rychlost 5. 

V koši nechte okapat, jarní cibulku položte na kuchyňský papír, abyste z ní odstranili veškerou tekutinu (měla by být hodně vysušená), 

a dejte stranou.

Do mísy na míchání vložte surimi na tyčinkách a vejce. Sekejte 3 s/rychlost 4.

Přidejte tuňáka, majonézu a rezervovanou jarní cibulku a mixujte 10 s/rychlost 3.

Promíchejte stěrkou a odstavte ze sklenice. 

Předkrm podávejte na plátcích čerstvého chleba.