Pintxo Donosti – krabí pomazánka s tuňákem
- 200 g jarní cibulky, rozčtvrcené
- 300 g vody
- 20 g octa
- 250 g surimi (na tyčinkách)
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 2 konzervy nakládaného tuňáka, okapané (cca 160 g)
- 200 g majonézy
- 1 bageta nakrájená na plátky
Jarní cibulku, vodu a ocet vložte do mixovací nádoby a nasekejte 3 s/rychlost 5.
V koši nechte okapat, jarní cibulku položte na kuchyňský papír, abyste z ní odstranili veškerou tekutinu (měla by být hodně vysušená),
a dejte stranou.
Do mísy na míchání vložte surimi na tyčinkách a vejce. Sekejte 3 s/rychlost 4.
Přidejte tuňáka, majonézu a rezervovanou jarní cibulku a mixujte 10 s/rychlost 3.
Promíchejte stěrkou a odstavte ze sklenice.
Předkrm podávejte na plátcích čerstvého chleba.