TAHINI sezamová pasta

  • 200 gramů sezamová semínka
  • 60 gramů olivový olej
  • 1 špetka sůl

 

Rozehřejte troubu na 170°C.
Na plech položte papír na pečení a rovnoměrně na něj nasypte semínka.
Pečte 7 minut, pak vytáhněte důkladně prohrábněte a pečte dalších 7 minut.
Hotová semínka mají mít zlatou barvu.
Dávejte pozor, velmi lehce se spálí.
Hotová semínka vsypte do mixovací nádoby a mixujte 20 sekund/R8.
Pak postupně přidávejte olivový olej, aby se vytvořila požadovaná konzistence hmoty - cca 30 sekund/R8.
Přidejte mořskou sůl dle chuti.
Uchovávejte se v lednici až 1 měsíc.

 

Tahini je nedílnou součástí hummusu.
Výborně ale chutná i jen tak na pečivo, jako dresing nebo dip ke karbanátkům.