Sýrové rolky á la Fornetti

  • 1 cibule (cca 70 gramů), napůl
  • 2 polévkové lžíce směsi čerstvých bylinek, (např. petržel, kopr, tymián)
  • 100 gramů loupaných vlašských ořechů
  • 4 vejce
  • 150 gramů sýru feta, na kousky
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 45 gramů strouhanky
  • 95 gramů ovesných vloček
  • 2 balíčky listového těsta, čerstvého (po 270 gramech)
  • sezamová semínka na posypání
 

 

Troubu si předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

Do mixovací nádoby vložte cibuli, bylinky a vlašské ořechy a sekejte 5 sek/rychlost 6,  setřete stěrkou dolů do mixovací nádoby.

Přidejte 3 vejce, sýr feta, sójovou omáčku, strouhanku a ovesné vločky a míchejte 20 sek/rychlost 5.

Pláty listového těsta nakrájejte každý na 6 obdélníků (12 x 10 cm). Rozšlehejte 1 vejce. Na delší stranu obdélníku naneste pruh náplně (cca 2 cm) a přitom nechte na každé straně 1 cm od kraje volný. Volnou část obdélníku potřete rozšlehaným vejcem. Obdélníky zarolujte od delší strany, začněte u náplně. Rolky přepulte (6 cm) a položte spojem dolů na připravený pečicí plech. Rolky potřete rozšlehaným vejcem, třikrát příčně nakrojte a posypte sezamem.

Veganské rolky pečte dozlatova 20 minut (200 °C) a podávejte teplé nebo studené.

 

Užitečné předměty - plech a pečicí papír, mašlovačka, trouba

 

Tipy a triky -Tento recept je vegetariánskou variantou klasických klobáskových rolek, u kterých je listové těsto plněno směsí na klobásky. Obě varianty jsou oblíbeným snackem ve Velké Británii a Austrálii. Strouhanku si můžete připravit sami v Thermomixu®.