Retro pomazánka (Sloní žrádlo)

 

·         400 - 500 gramů měkkého salámu (např. gothaj)

·         3 cibule

·         200 gramů nakládaných okurek

·         1 polévková lžíce oleje

·         1 čajová lžička octa

·         100 gramů rajčatového protlaku

·         1 polévková lžíce hořčice, plnotučné

·         ½ - 1 čajová lžička soli

·         3 kostky cukru

·         1 špetka chilli, mletého

·         200 gramů majonézy

 

 
Do mixovací nádoby vložte salám a sekejte 15 sek/rychlost 5. Přendejte do mísy a odložte stranou.Vložte cibuli a okurky a sekejte 5 sek/rychlost 5. Přendejte do mísy se salámem.Do mixovací nádoby vložte olej, ocet, protlak, hořčici, sůl, cukr a chilli a vařte 5 min/100°C/rychlost 2.Přidejte odloženou směs salámu, okurek a cibule a promíchejte 15 sek/rychlost 3. Nechte vychladnout.Vmíchejte majonézu 30 sek//rychlost 3 a nechte odležet alespoň 30 minut v chladničce.Pomazánku podávejte namazanou na chlebu.