Retro pomazánka (Sloní žrádlo)
· 400 - 500 gramů měkkého salámu (např. gothaj)
· 3 cibule
· 200 gramů nakládaných okurek
· 1 polévková lžíce oleje
· 1 čajová lžička octa
· 100 gramů rajčatového protlaku
· 1 polévková lžíce hořčice, plnotučné
· ½ - 1 čajová lžička soli
· 3 kostky cukru
· 1 špetka chilli, mletého
· 200 gramů majonézy
Do mixovací nádoby vložte salám a sekejte 15 sek/rychlost 5. Přendejte do mísy a odložte stranou.Vložte cibuli a okurky a sekejte 5 sek/rychlost 5. Přendejte do mísy se salámem.Do mixovací nádoby vložte olej, ocet, protlak, hořčici, sůl, cukr a chilli a vařte 5 min/100°C/rychlost 2.Přidejte odloženou směs salámu, okurek a cibule a promíchejte 15 sek/rychlost 3. Nechte vychladnout.Vmíchejte majonézu 30 sek//rychlost 3 a nechte odležet alespoň 30 minut v chladničce.Pomazánku podávejte namazanou na chlebu.