Pomazánka z pečeného lilku s jogurtem a rukolou
Čas přípravy 10min
Celkový čas 1hod. 15min
Počet porcí 6 porcí
- 2 lilky (cca 700 gramů)
- 2 stroužky česneku
- 50 gramů olivového oleje
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře, černého, čerstvě umletého
- 1 čajová lžička římského kmínu, mletého
- 200 gramů řeckého jogurtu (100 gramů do pomazánky, 100 gramů na ozdobu)
- rukola
Předehřejte si troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Lilky položte na pečicí plech, vložte do trouby a pečte 1 hodinu. V průběhu pečení je otočte. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a poté vydlabejte dužinu.
Do mixovací nádoby vložte česnek a sekejte 4 sek/rychlost 8, setřete stěrkou dolů do mixovací nádoby.
Přidejte olivový olej a restujte 2 min/120°C/rychlost 2.
Přidejte dužinu z lilku, římský kmín, sůl a pepř a restujte 3 min/100°C/rychlost 2.
Přidejte 100 gramů řeckého jogurtu a míchejte 10 sek/rychlost 4.
Nechte vychladnout a mažte na opečenou bagetu. Ozdobte lžící řeckého jogurtu a rukolou.