Obatzda – bavorská sýrová pomazánka
Čas přípravy 5min
Celkový čas 5min
Počet porcí 6 porcí
- 50 gramů šalotky
- 250 gramů camembertu, na kousky
- 150 gramů tučného tvarohu, 40 % tuku
- ½ čajové lžičky kmínu
- ¼ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky sladké červené papriky
- 3 špetky černého mletého pepře
- 2 polévkové lžíce pažitky
Do mixovací nádoby vložte šalotku, nasekejte 7 sek/rychlost 5 a stěrkou setřete stěny mixovací nádoby.
Přidejte camembert, tučný tvaroh, kmín, sůl, papriku a pepř, promíchejte 18 sek/rychlost 4, přendejte do servírovací misky.
Posypte nasekanou pažitkou a podávejte s louhovanými preclíky nebo tmavým chlebem.
Tipy a triky:
- Čím vyšší je obsah tuku v camembertu, tím je pomazánka krémovější.
- Spotřebujte v den přípravy, jinak by šalotka mohla zhořknout.
- Můžete přidat trochu světlého piva nebo bílého vína.
- Pokud místo camembertu použijete zralý limburger nebo romadur, bude chuť ještě výraznější.