Lívanečky s jablky

  • 200 gramů jablko, oloupaných, bez jádřinců, nakrájených na čtvrtky
  • 250 gramů mléko
  • 2 kusy vejce
  • 50 gramů cukr
  • 50 gramů olej, do těsta
  • 30 gramů čerstvé droždí
  • 300 gramů hladká mouka
  • špetka soli
  • olej na smažení

 

Do mixovací nádoby vložte rozkrojená jablka a sekejte 3 sek./rychlost 4, přendejte do větší mísy.Všechny zbylé suroviny kromě oleje na smažení, dejte do nádoby dle pořadí a vypracujte těsto 4 min/ nádoby/ klas. Vypracované těsto přelijte k jablkům, smíchejte, misku přikryjte pokličkou nebo talířem, a nechte odpočívat 25 min.Těsto nabírejte lžící a smažte na rozehřátém oleji do zlatova z obou stran.