LILKOVÝ KAVIÁR - BEZMASÁ POMAZÁNKA

  • 3 stroužky stroužek česneku
  • 100 gramů cibule
  • 400 gramů lilek
  • 65 gramů olivový olej
  • 1 čajová lžička sůl
  • 1 špetka pepř, čerstvě umletý
  • 1 kus červená paprika, pokrájené na kostky
  • 1 polévková lžíce rajčatový protlak

 

Do mixovací nádoby vložte česnek a sekejte 5 sekund / rychlost  5. Rozsekaný česnek vyjměte a odložte stranou.

Do mixovací nádoby vložte cibuli a lilek pokrájený na větší kousky a sekejte 6 sekund / ryhlost 5.

K rozsekané zelenině přidejte olej, sůl, pepř a vařte 10 minut / Varoma /  / rychlost 1.

Přidejte pokrájenou červenou papriku, rajčatový protlak a odložený česnek a vařte 5 minut / 100 stupňů /   / rychlost 1.

 Pokud vám kaviár z lilků zbyde, dejte ho do skleničky, uzavřete víčkem a nechte asi 20 minut sterilovat v hrnci s vařící vodou. Uchováte si tak kaviár pro další příležitost.