LILKOVÝ KAVIÁR - BEZMASÁ POMAZÁNKA
- 3 stroužky stroužek česneku
- 100 gramů cibule
- 400 gramů lilek
- 65 gramů olivový olej
- 1 čajová lžička sůl
- 1 špetka pepř, čerstvě umletý
- 1 kus červená paprika, pokrájené na kostky
- 1 polévková lžíce rajčatový protlak
Do mixovací nádoby vložte česnek a sekejte 5 sekund / rychlost 5. Rozsekaný česnek vyjměte a odložte stranou.
Do mixovací nádoby vložte cibuli a lilek pokrájený na větší kousky a sekejte 6 sekund / ryhlost 5.
K rozsekané zelenině přidejte olej, sůl, pepř a vařte 10 minut / Varoma / / rychlost 1.
Přidejte pokrájenou červenou papriku, rajčatový protlak a odložený česnek a vařte 5 minut / 100 stupňů / / rychlost 1.
Pokud vám kaviár z lilků zbyde, dejte ho do skleničky, uzavřete víčkem a nechte asi 20 minut sterilovat v hrnci s vařící vodou. Uchováte si tak kaviár pro další příležitost.