Kuřecí dochucovací pasta

  • 300 g kuřecí maso, bez kostí a kůže, asi z 500 g kuřecích stehen, nakrájené na kusy
  • 200 g zelenina, celer, cibule, česnek, porek, nakrájené na kusy
  • 4 snítky směs bylinek, čerstvé, rozmarýn, tymián, petržel, pouze lístky
  • 150 g mořská sůl, hrubá
  • 100 g víno, bílé
  • 1 bobkový list, suchý
  • 1 hřebíček
  • 5 kusů koriandr, semínka

 

Vložte kousky kuřete do mixovací nádoby a melte 5 vteřin /rychlostí 7. Přendejte do misky a odložte stranou.

Všechny druhy zeleniny a bylinky vložte do mixovací nádoby a sekejte 10 vteřin/rychlostí 5.

Přidejte sůl, rozemleté kuře, víno, bobkový list, hřebíček a zrnka koriandru, vařte 25 min/Varoma/ rychlostí 2 a odpařte část tekutiny. Na víko mixovací nádoby dejte místo odměrky varný košík.

Sejměte varný košík, vložte odměrku a míchejte 1 min /rychlostí 7. Přendejte do vzduchotěsné zavařovací sklenice a nechejte vychladnout.

 

DÁVKOVÁNÍ: Pro přípravu kuřecího vývaru použijte 1 polévkovou lžíci (přibližně 1 kostka)na 500 g vody.


DÁVKOVÁNÍ: Jakmile dochucovací pasta vychladne, vydrží v ledničce čerstvá po dobu několika měsíců.