Holandský řízek

  • 200 gramů sýru Gouda
  • 500 gramů mletého vepřového masa
  • 3 vejce
  • 150 gramů smetany na vaření (cca 18% tuku) nebo mléka
  • 2 - 3 čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky černého pepře
  • 1 čajová lžička muškátového oříšku, mletého
  • hladké mouky, na obalení
  • strouhanka, na obalení
  • olej na smažení
 
 

Do mixovací nádoby vložte sýr a sekejte 5 sek/rychlost 8.

Přidejte mleté maso, 1 vejce, smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a promíchejte 40 sek/rychlost 2.

Z hotové směsi tvořte stejně velké koule, které vytvarujte do placičky a uprostřed hranou ruky udělejte důlek.

Připravené řízky obalujte postupně v hladké mouce, ve zbylých 2 rozšlehaných vejcích a strouhance. 

Poté je smažte v rozpáleném oleji. Mezitím si připravte přílohu.