Holandský řízek
- 200 gramů sýru Gouda
- 500 gramů mletého vepřového masa
- 3 vejce
- 150 gramů smetany na vaření (cca 18% tuku) nebo mléka
- 2 - 3 čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky černého pepře
- 1 čajová lžička muškátového oříšku, mletého
- hladké mouky, na obalení
- strouhanka, na obalení
- olej na smažení
Do mixovací nádoby vložte sýr a sekejte 5 sek/rychlost 8.
Přidejte mleté maso, 1 vejce, smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a promíchejte 40 sek/rychlost 2.
Z hotové směsi tvořte stejně velké koule, které vytvarujte do placičky a uprostřed hranou ruky udělejte důlek.
Připravené řízky obalujte postupně v hladké mouce, ve zbylých 2 rozšlehaných vejcích a strouhance.
Poté je smažte v rozpáleném oleji. Mezitím si připravte přílohu.