HAMBURGEROVÁ BULKA

500 g hladká mouka

250 g voda

1 vejce

21 g čerstvé droždí

1/2 čajové lžičky sůl

1/2 polévkové lžíce olivový olej

trocha cukr, na potření

trocha sezamová semínka, na posypání

 

 

Do mixovací nádoby vložte 500 g mouky, 1/2 vejce, čerstvé droždí, 1/2 lžičky soli, 250 g vody, a 1/2 lžíce olivového oleje. Hněťte 3-4 minTěstodokud nebude těsto pružné.

Těsto vyjměte z nádoby a přikryjte fólií (zevnitř potřít olejem, aby se nepřilepila k těstu). Můžete jej i ponechat v zakryté nádobě. Nechte 45 min odpočívat.

Odvažte kousky těsta (140-150 g) a tvarujte malé bochníčky. Ty pokládejte na plech pokrytý pečícím papírem dostatečně daleko od sebe, aby se při dalším vykynutí nespojily.

Nechte 15 min kynout. Mezitím předehřejte troubu na 180°C.

Vykynuté housky potřete rozšlehaným zbytkem vajec, do kterých můžete přidat trochu cukru (zkaramelizuje a dodá povrchu barvu). Posypte sezamem, mákem ...

Pečte 16 min.