HAMBURGEROVÁ BULKA
500 g hladká mouka
250 g voda
1 vejce
21 g čerstvé droždí
1/2 čajové lžičky sůl
1/2 polévkové lžíce olivový olej
trocha cukr, na potření
trocha sezamová semínka, na posypání
Do mixovací nádoby vložte 500 g mouky, 1/2 vejce, čerstvé droždí, 1/2 lžičky soli, 250 g vody, a 1/2 lžíce olivového oleje. Hněťte 3-4 mindokud nebude těsto pružné.
Těsto vyjměte z nádoby a přikryjte fólií (zevnitř potřít olejem, aby se nepřilepila k těstu). Můžete jej i ponechat v zakryté nádobě. Nechte 45 min odpočívat.
Odvažte kousky těsta (140-150 g) a tvarujte malé bochníčky. Ty pokládejte na plech pokrytý pečícím papírem dostatečně daleko od sebe, aby se při dalším vykynutí nespojily.
Nechte 15 min kynout. Mezitím předehřejte troubu na 180°C.
Vykynuté housky potřete rozšlehaným zbytkem vajec, do kterých můžete přidat trochu cukru (zkaramelizuje a dodá povrchu barvu). Posypte sezamem, mákem ...
Pečte 16 min.