DOMÁCÍ BRAMBOROVÝ CHLÉB S OSMAŽENOU CIBULKOU
300 gramů pšeničná hladká mouka
200 gramů sáček bramborového těsta
100 gramů žitné hladké mouky
1 kus cibule
400 gramů voda
1 kus čerstvé droždí
Cibuli vložíme do sekací nádoby, přesekáme 3 vteřiny/rychlostí 4.
Přidáme oleje a orestujeme 100 stupňů /30 vteřin/ /
Přendáme stranou.
Do mixovací nádoby přidáme droždí, lžičku cukru, 100g vody a připravíme kvásek 90 vteřin/37°C /rychlostí 2.
Přidáme mouku, bramborové těsto v prášku, sůl, kmín a hněteme 3 minuty/ .
Přidáme vychladlou orestovanou cibulku a prohněteme 1 minutu/.
Těsto vyjmeme z nádoby, na mírně pompučněném vále ještě trochu propracujeme.
Rozdělíme na dvě poloviny a vytvarujeme bochníky.
Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem, překryjeme utěrkou, střed nakrojíme do kříže a necháme ještě 1 hodinu kynout na teple.
Troubu předehřejeme na 175°C.
Plech s vykynutým chlebem vložíme do trouby a pečeme na 175°C asi 45 minut.
TIP:
Těsto můžeme nechat vykynout v jednom kuse, poté rozdělit , vyválet bochníky a nechat ještě 20.min. vykynout - poté péct. Vejce nikdy nepřidávejte - chléb by špatně kynul.