Cantuccini di Prato
Počet porcí 70 kusů
· 250 gramů neoloupaných mandlí
· 5 vajec
· 320 gramů cukru, krupice
· 420 gramů hladké mouky
· 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
Na víko mixovací nádoby položte misku, zvažte do ní 250 gramů mandlí a odložte stranou. Do mixovací nádoby vložte vejce a šlehejte 5 sek/rychlost 3.Přidejte cukr a šlehejte 10 sek/rychlost 3.Přidejte mouku a prášek do pečiva a hněťte 1 min/. Přendejte těsto na pracovní plochu a zapracujte do něj připravené mandle. Předehřejte si troubu na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Z těsta vytvarujte 5 válečků o průměru cca 2–3 cm a přendejte je na plech ve vzdálenosti asi 5 cm od sebe. Válečky potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě 20–25 minut (180 °C).Vyjměte plech z trouby a ještě zatepla nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné. Můžete hned podávat nebo po vychladnutí skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Užitečné předměty :pečicí plech a pečicí papír, mašlovačka, trouba
Tipy a triky :Recept na mandlové sušenky se v Itálii v rodinách dědí z generace na generaci. Tvarování válečků si můžete usnadnit posypáním pracovní plochy moučkovým cukrem.Ještě křupavější cantuccini získáte, když nakrájené plátky sušenek ještě znovu vložíte do trouby na 10-15 minut (160 °C).Podávejte se sladkým dezertním vínem.Mandle můžete nahradit nahrubo nasekanou hořkou čokoládou.