Cantucci (mandlové suchárky)
60 kus/kusů
- 350 gramů mouky hladké
- 250 gramů cukru
- 1 špetka soli
- 2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 2 kusy vajec
- 1 kus vaječného žloutku
- 20 gramů anýzového likéru
- 200 gramů neoloupaných mandlí
Předehřejte troubu na 180°C. Do mixovací nádoby vložte mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, vejce a žloutek
a hněťte 1 minutu/rychlolostí 5.
Přidejte anýzový likér a míchejte 20 vteřin/rychlostí 4. Přidejte mandle a míchejte 20 vteřin/rychlostí 3.
Položte těsto na plech na pečení vyložený pečicím papírem a tvořte tvary bagetek (dlouhé asi 30 cm a široké 3 cm).
Nechte mezi nimi volné místo.
Ještě vyběhnou. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180°C dozlatova. Těsto zůstane stále měkké, nebojte se.
Ještě teplé bagetky pokrájejte ostrým nožem na šikmé plátky asi o tloušťce 1 cm. Nechte je zcela vychladnout
a uložte do uzavíratelné nádobky.
Tip: Ideální k horké kávě nebo čaji, kam se máčí.V Toskánsku se tradičně podávají ke sladkému dezertnímu vínu "vin Santo".