Cantucci (mandlové suchárky)

60 kus/kusů

  • 350 gramů mouky hladké
  • 250 gramů cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 2 kusy vajec
  • 1 kus vaječného žloutku
  • 20 gramů anýzového likéru
  • 200 gramů neoloupaných mandlí

 

 

        Předehřejte troubu na 180°C. Do mixovací nádoby vložte mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, vejce a žloutek 

        a hněťte 1 minutu/rychlolostí 5

        Přidejte anýzový likér a míchejte 20 vteřin/rychlostí 4. Přidejte mandle a míchejte 20 vteřin/rychlostí 3.

       Položte těsto na plech na pečení vyložený pečicím papírem a tvořte tvary bagetek (dlouhé asi 30 cm a široké 3 cm). 

       Nechte mezi nimi volné místo. 

       Ještě vyběhnou. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180°C dozlatova. Těsto zůstane stále měkké, nebojte se. 

       Ještě teplé bagetky pokrájejte ostrým nožem na šikmé plátky asi o tloušťce 1 cm. Nechte je zcela vychladnout 

         a uložte do uzavíratelné nádobky.

 

   Tip: Ideální k horké kávě nebo čaji, kam se máčí.V Toskánsku se tradičně podávají ke sladkému dezertnímu vínu "vin Santo".