Briošky (Brioches)
Čas přípravy 30min
Celkový čas 1hod. 20min
Počet porcí 30 kousků
- 150 gramů mléka
- 1 špetka soli
- 50 gramů krystalového cukru
- 50 gramů másla
- ½ balíčku sušeného droždí, cca 5 g
- 4 žloutky
- 400 gramů hladké mouky
Do mixovací nádoby vložte mléko, sůl, cukr, máslo, droždí a míchejte 1 min/37°C/rychlost 2.
Přidejte 3 žloutky, mouku a hněťte 1 min/.
Předehřejte si troubu na 50°C.
Vytvarujte malé kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete povrch žloutkem a dejte do předehřáté trouby na 20 minut (50°C) pro zvětšení jejich objemu.
Poté zvedněte teplotu trouby na 180°C a pečte dalších 25 minut.
Nechte vychladnout a podávejte.