Briošky (Brioches)

Čas přípravy 30min

Celkový čas 1hod. 20min

Počet porcí 30 kousků

  • 150 gramů mléka
  • 1 špetka soli
  • 50 gramů krystalového cukru
  • 50 gramů másla
  • ½ balíčku sušeného droždí, cca 5 g
  • 4 žloutky
  • 400 gramů hladké mouky

 

Do mixovací nádoby vložte mléko, sůl, cukr, máslo, droždí a míchejte 1 min/37°C/rychlost 2.

Přidejte 3 žloutky, mouku a hněťte 1 min/.

Předehřejte si troubu na 50°C.

Vytvarujte malé kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete povrch žloutkem a dejte do předehřáté trouby na 20 minut (50°C) pro zvětšení jejich objemu.

Poté zvedněte teplotu trouby na 180°C a pečte dalších 25 minut.

Nechte vychladnout a podávejte.