Balkánská pomazánka
Čas přípravy 10min
Celkový čas 15min
Počet porcí 6 porcí
- 1 feferonka (bez semínek)
- 2 stroužky česneku
- 3 snítky čerstvé petržele
- 150 gramů balkánského sýra
- 100 gramů másla, pokojové teploty
- 1 polévková lžíce čubrici (balkánská směs koření)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
Do mixovací nádoby vložte feferonku, česnek, petržel a sekejte 5 sek/rychlost 6. Setřete stěrkou dolů do mixovací nádoby.
Přidejte sýr, máslo, čubricu a olej, mixujte 8 sek/rychlost 5.
Namažte na chléb nebo bílé pečivo a podávejte.
Tipy a triky : Recept na Balkánskou pomazánku získala autorka od Andrija - chorvatského pronajímatele apartmánu, ve kterém její rodiče trávili letní dovolenou. Stal se oblíbeným rodinným receptem.