Balkánská pomazánka

Čas přípravy 10min

Celkový čas 15min

Počet porcí 6 porcí

 

  • 1 feferonka (bez semínek)
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky čerstvé petržele
  • 150 gramů balkánského sýra
  • 100 gramů másla, pokojové teploty
  • 1 polévková lžíce čubrici (balkánská směs koření)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

 

Do mixovací nádoby vložte feferonku, česnek, petržel a sekejte 5 sek/rychlost 6. Setřete stěrkou dolů do mixovací nádoby.

Přidejte sýr, máslo, čubricu a olej, mixujte 8 sek/rychlost 5.

Namažte na chléb nebo bílé pečivo a podávejte.

 

 

Tipy a triky : Recept na Balkánskou pomazánku získala autorka od Andrija - chorvatského pronajímatele apartmánu, ve kterém její rodiče trávili letní dovolenou. Stal se oblíbeným rodinným receptem.