VARIACE KNEDLÍKŮ

Základní těsto na knedlíky

1 ks cibule, přepůlená (80 gramů)

1/2 svazek petželky, pouze listy (10 gramů)

25 g másla

200 g Mléka

250 g rohlíků, suchých a nakrájených na malé kousky

2 ks vajec

1/2 ČL soli

špetka pepře

špetka muškátového oříšku

 

 

Knedlíková variace

50 g hub, čerstvých, na plátky

80 g ementálu, pokrájeného na malé kousky

100 g listového špenátu, rozmraženého

60 g vody

 
Základní těsto na knedlíky

Do mixovací nádoby vložte cibuli a petrželku a sekejte 7 sekund/ rychlostí 5.

Pomocí stěrky tlačte suroviny dolů.

Přidejte máslo a vařte 3 minuty/ Varoma/ rychlost 1.

Přidejte zbývající suroviny na těsto a mixujte 30 sekund/ rychlostí 3-4.

Pomáhejte si přitom stěrkou a poté vzniklou směs přendejte do mísy.

Těsto rozdělte na tři porce (každá asi 200 gramů) a pokračujte postupem uvedeným níže:

 
Žampionové knedlíky

Do mixovací nádoby vložte 1/3 těsta a 50 gramů hub a mixujte 3 vteřiny/ rychlostí 4.

Odložte stranou.

 
Sýrové knedlíky

Do mixovací nádoby vložte sýr a strouhejte 3 sekundy/ rychlostí 6.

Přidejte 1/3 těsta a mixujte 3 sekundy/ rychlostí 4.

Odložte stranou.

 

 

Špenátové knedlíky

Do mixovací nádoby vložte špenát, ze kterého jste předtím vymačkali co největší množství vody.

Sekejte 5 sekund/ rychlostí 6.

Přidejte 1/3 těsta a mixujte 3 sekundy/ rychlostí 6.

Je-li těsto příliš jemné, přidejte trochu strouhanky nebo hrubé mouky.

 
Dokončení knedlíků

Mokrýma rukama vytvarujte z každého druhu těsta malé knedlíčky (o průměru cca 5 cm).

Knedlíky vložte do vymazané Varoma mísy a Varoma tácek.

Vyčistěte mixovací nádobu.

Poté do ní nalijte vodu, umístěte Varoma systém na své místo a vařte v páře 23 minut/Varoma/rychlostí 1.

Šťávu vzniklou vařením ponechte v mixovací nádobě.

Knedlíky podávejte přelité houbovou omáčkou nebo rozehřátým máslem a posypané např. parmazánem.