VARIACE KNEDLÍKŮ
Základní těsto na knedlíky
1 ks cibule, přepůlená (80 gramů)
1/2 svazek petželky, pouze listy (10 gramů)
25 g másla
200 g Mléka
250 g rohlíků, suchých a nakrájených na malé kousky
2 ks vajec
1/2 ČL soli
špetka pepře
špetka muškátového oříšku
Knedlíková variace
50 g hub, čerstvých, na plátky
80 g ementálu, pokrájeného na malé kousky
100 g listového špenátu, rozmraženého
60 g vody
Základní těsto na knedlíky
Do mixovací nádoby vložte cibuli a petrželku a sekejte 7 sekund/ rychlostí 5.
Pomocí stěrky tlačte suroviny dolů.
Přidejte máslo a vařte 3 minuty/ Varoma/ rychlost 1.
Přidejte zbývající suroviny na těsto a mixujte 30 sekund/ rychlostí 3-4.
Pomáhejte si přitom stěrkou a poté vzniklou směs přendejte do mísy.
Těsto rozdělte na tři porce (každá asi 200 gramů) a pokračujte postupem uvedeným níže:
Žampionové knedlíky
Do mixovací nádoby vložte 1/3 těsta a 50 gramů hub a mixujte 3 vteřiny/ rychlostí 4.
Odložte stranou.
Sýrové knedlíky
Do mixovací nádoby vložte sýr a strouhejte 3 sekundy/ rychlostí 6.
Přidejte 1/3 těsta a mixujte 3 sekundy/ rychlostí 4.
Odložte stranou.
Špenátové knedlíky
Do mixovací nádoby vložte špenát, ze kterého jste předtím vymačkali co největší množství vody.
Sekejte 5 sekund/ rychlostí 6.
Přidejte 1/3 těsta a mixujte 3 sekundy/ rychlostí 6.
Je-li těsto příliš jemné, přidejte trochu strouhanky nebo hrubé mouky.
Dokončení knedlíků
Mokrýma rukama vytvarujte z každého druhu těsta malé knedlíčky (o průměru cca 5 cm).
Knedlíky vložte do vymazané Varoma mísy a Varoma tácek.
Vyčistěte mixovací nádobu.
Poté do ní nalijte vodu, umístěte Varoma systém na své místo a vařte v páře 23 minut/Varoma/rychlostí 1.
Šťávu vzniklou vařením ponechte v mixovací nádobě.
Knedlíky podávejte přelité houbovou omáčkou nebo rozehřátým máslem a posypané např. parmazánem.