Frncochaté knedlíky
Čas přípravy 10min
Celkový čas 30min
Počet porcí 4 porce
Frncochaté knedlíky
- 1000 gramů brambor, na kousky
- 250 gramů hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 polévková lžíce soli
Chundelka
- 1 polévková lžíce oleje, na vymazání Varoma mísy a Varoma tácku
- 500 gramů vody
- 100 gramů smetany
- 10 gramů másla
Frncochaté knedlíky
- Do mixovací nádoby vložte brambory a sekejte 10 sek/rychlost 4. Sceďte vodu z brambor přes varný košík do misky, důkladně brambory ve varném košíku vymačkejte a nechte usadit škrob.
- Do mixovací nádoby vložte zpět brambory, přidejte hrubou mouku, vejce, sůl, usazený škrob a hněťte 2 min/. Z těsta vykrajujte polévkovou lžící noky a vkládejte do vymazané Varoma mísy a na Varoma tácek.
Chundelka
- Do čisté mixovací nádoby vložte vodu, umístěte Varoma systém do pozice na víko mixovací nádoby a vařte v páře 15 min/Varoma/rychlost 1.
- Varoma systém odložte stranou, do zbylé vody přidejte smetanu, máslo a míchejte 10 sek/rychlost 4. Do této chundelky pak namáčejte knedlíky a podávejte.
Tipy a triky
Tento recept pochází z Královéhradeckého kraje.
Podávejte například s dušeným zelím a osmaženou cibulkou, nebo jako přílohu k pečenému masu.