Frncochaté knedlíky

Čas přípravy 10min

Celkový čas 30min

Počet porcí 4 porce

 

Frncochaté knedlíky

  • 1000 gramů brambor, na kousky
  • 250 gramů hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce soli

 

Chundelka

  • 1 polévková lžíce oleje, na vymazání Varoma mísy a Varoma tácku
  • 500 gramů vody
  • 100 gramů smetany
  • 10 gramů másla

 

Frncochaté knedlíky

  1. Do mixovací nádoby vložte brambory a sekejte 10 sek/rychlost 4. Sceďte vodu z brambor přes varný košík do misky, důkladně brambory ve varném košíku vymačkejte a nechte usadit škrob.
  2. Do mixovací nádoby vložte zpět brambory, přidejte hrubou mouku, vejce, sůl, usazený škrob a hněťte 2 min/. Z těsta vykrajujte polévkovou lžící noky a vkládejte do vymazané Varoma mísy a na Varoma tácek.

 

Chundelka

  1. Do čisté mixovací nádoby vložte vodu, umístěte Varoma systém do pozice na víko mixovací nádoby a vařte v páře 15 min/Varoma/rychlost 1.
  2. Varoma systém odložte stranou, do zbylé vody přidejte smetanu, máslo a míchejte 10 sek/rychlost 4. Do této chundelky pak namáčejte knedlíky a podávejte.
 

 

Tipy a triky

Tento recept pochází z Královéhradeckého kraje.

Podávejte například s dušeným zelím a osmaženou cibulkou, nebo jako přílohu k pečenému masu.