Žampiónová polévka 2

7 kusů žampiónů

750 gramů vody

150 gramů mléka

1 kostka bujónu

50 gramů hladké mouky

1 ČL soli

1 špetka mletého pepře černého

50 gramů smetany

4 snítky čerstvé petržele

 

Do mixovací nádoby vložte očištěné žampióny a sekejte 5 sekund při rychlosti 4.
Přidejte vodu, mléko, bujón, mouku, sůl, pepř a vařte 10 minut/100°C/rychlost 3.
Zmírněte teplotu na 2 minuty/80°C/rychlost 3.
Přidejte smetanu, petrželku a mixujte do hladka 15 sekund při rychlosti 8.

 

Tip: Místo čerstvých žampionů dejte 150 g sterilovaných žampionů i s nálevem.

Polévku lze zjemnit přidáním kostky taveného sýra.