Ostro-kyselá čínská polévka - Gudasová
Ingredience na vývar:
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3-4 cm zázvoru
- 10 kuliček nového koření
- 20 kuliček černého pepře
- 2 kuřecí bujony
- 1 ČL soli
- voda
Ingredience na směs čínské zeleniny (toto množství je na celkem 4 dávky polévky, na jednu stačí celkem 250 g(:
- 1 červená paprika (nakrájená na menší kousky)
- 1 žlutá paprika (nakrájená na menší kousky)
- 1 pórek (nakrájený na menší kostičky)
- 1 hrst jidášova ucha (1 hodinu namočené ve vodě)
- 2 mrkve (nakrájené na jemné nudličky)
- 1 malá konzerva krájených žampionů
Ingredience na zbytek polévky:
- 200 g rajčatového pyré
- 35 g sojové omáčky
- 30 g oleje
- 1 celé vejce
- 2 PL škrobu (rozmícháme se 3 PL vody)
- 2,5 PL rýžového octa
- 1 PL omáčky shiracha
- 1 špetka chilli
Do mixovací nádoby vložíme kryt nožů, přidáme vše na vývar, vše zalijeme vodou po rysku MAX,
zapneme funkci "pomalé vaření" a vaříme 3 hodiny / 98°C/ R1.
Poté vývar scedíme a ponecháme si stranou.
Maso si nakrájíme na drobné kousky a 1/2 zázvoru si nakrájíme na půl kolečka.
Do mixovací nádoby dáme 250 g čínské směsy, olej, nakrájený zázvor a restujeme " bez odměrky" 4 minuty/ zpětný chod/ rychlost vařečka.
přidáme sojovou omáčku, rajčatové pyré, Srirachu, chilli, pokrájené kuřecí maso,
1300 g horkého vývaru a vaříme 15 minut / 100°C/ zpětný chod/ R1.
Mezitím si v mističce rozšleháme vejce, v druhé mističce smícháme škrob s vodou
a obě mističky postupně vléváme (otvorem ve víku) do stále vařící polévky.
Přidáme rýžový ocet a polévku ještě promícháme 20 sekund/ zpětný chod/ R1.
Ostro-kyselou čínskou polévku ihned podáváme.