Ostro-kyselá čínská polévka - Gudasová

Ingredience na vývar:
  • 400g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3-4 cm zázvoru
  • 10 kuliček nového koření
  • 20 kuliček černého pepře
  • 2 kuřecí bujony
  • 1 ČL soli
  • voda
 
Ingredience na směs čínské zeleniny (toto množství je na celkem 4 dávky polévky, na jednu stačí celkem 250 g(:
  • 1 červená paprika (nakrájená na menší kousky)
  • 1 žlutá paprika (nakrájená na menší kousky)
  • 1 pórek (nakrájený na menší kostičky)
  • 1 hrst jidášova ucha (1 hodinu namočené ve vodě)
  • 2 mrkve (nakrájené na jemné nudličky)
  • 1 malá konzerva krájených žampionů
 
Ingredience na zbytek polévky:
  • 200 g rajčatového pyré
  • 35 g sojové omáčky
  • 30 g oleje
  • 1 celé vejce
  • 2 PL škrobu (rozmícháme se 3 PL vody)
  • 2,5 PL rýžového octa
  • 1 PL omáčky shiracha
  • 1 špetka chilli
 
Do mixovací nádoby vložíme kryt nožů, přidáme vše na vývar, vše zalijeme vodou po rysku MAX, 
zapneme funkci "pomalé vaření" a vaříme 3 hodiny / 98°C/ R1.
Poté vývar scedíme a ponecháme si stranou.
Maso si nakrájíme na drobné kousky a 1/2 zázvoru si nakrájíme na půl kolečka.
 
Do mixovací nádoby dáme 250 g čínské směsy, olej, nakrájený zázvor a restujeme " bez odměrky" 4 minuty/ zpětný chod/ rychlost vařečka.
přidáme sojovou omáčku, rajčatové pyré, Srirachu, chilli, pokrájené kuřecí maso, 
1300 g horkého vývaru a vaříme 15 minut / 100°C/ zpětný chod/ R1.
 
Mezitím si v mističce rozšleháme vejce, v druhé mističce smícháme škrob s vodou 
a obě mističky postupně vléváme (otvorem ve víku) do stále vařící polévky.
Přidáme rýžový ocet a polévku ještě promícháme 20 sekund/ zpětný chod/ R1.
Ostro-kyselou čínskou polévku ihned podáváme.