Květáková polévka s krutony
Obtížnost snadné
Čas přípravy 5min
Celkový čas 30min
Počet porcí 4 porce
- 500 gramů vody
- 1 čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
- 400 gramů květáku, na kousky
- 400 gramů mléka
- ¾ čajové lžičky soli
- 1 - 2 špetky bílého pepře, mletého
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 2 čajové lžičky másla
- 1 - 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
- 3 plátky toastového chleba, na kostičky (3 cm)
Do mixovací nádoby nalijte vodu, přidejte zeleninový bujón, nasaďte varný košík a do něj odvažte květák, vařte 18 min/Varoma/rychlost 1.
Vyjměte varný košík pomocí stěrky, uvařený květák přidejte do bujónu v mixovací nádobě a mixujte 30 sek/rychlost 8.
Přidejte mléko, sůl, pepř, citrónovou šťávu, vařte 5 min/100°C/rychlost 2.
Na pánvi rozpusťte máslo, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Přidejte toastový chleba nakrájený na kostičky a opečte dozlatova.
Polévku posypte krutony a podávejte.