KULAJDA S VEJCI

1500 gramů voda

1 ks zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)

300 gramů houba, čerstvá, nakrájených na plátky

4 ks brambora, oloupaných a nakrájených na kostky

100 gramů cibule

trocha kmínu

250 gramů zakysaná smetana

30 gramů hladká mouka

kopr, čerstvý

sůl

3 ks vejce

2 PL ocet

 

 

Do mixovací nádoby odvažte vodu, brambory, houby, cibuli, bujon, kmín a vařte doměkka 20 minut / 100 stupňů / zpětný chod / rychlost 1.

Na víko postavte Varoma mísu, vložte do ní syrová vejce a přiklopte víkem. Vařte 10 minut / Varoma / zpětný chod/ rychlost 1.

Rozmíchejte si mouku v zakysané smetaně, vlijte do polévky a vařte ještě 10 minut/100 stupňů /zpětný chod/rychlost 1.

Oloupejte  vejce a rozdělte je do talířů.

Do polévky přidejte rozsekaný čerstvý kopr, ocet a podle chuti sůl a ihned podávejte.

TIP: Do polévky se hodí spíše světlejší druhy hub. Polévku je možno připravit i ze sušených hub.