KRÉMOVÁ HRACHOVÁ POLÉVKA
1 ks cibule, středně velká
2 PL olej
1 kus brambora, středně velké
80 gramů mrkev
60 gramů petržele čerstvé
350 gramů hrášek, zelený, mražený, můžeme použít i čerstvý hrášek
800 gramů voda
1 kostka bujón (pro 0,5 l)
1 ČL sůl
1 špetka muškátový oříšek
Do mixovací nádoby vložte předem očištěnou cibuli a sekejte 3 sek./rychlost 5.
Přidejte olej a předsmažte 3 min./Varoma/rychlost 1.
Přidejte očištěný, přepůlený brambor, mrkev, petržel a sekejte 7 sek./rychlost 4.
Přidejte hrášek, vodu, bujón, sůl a muškátový oříšek a vařte 17 min/100°C/rychlost 2.
Úplně nakonec mixujte polévku 1 min./rychlost 8.
- Dala jsem ale 1,5 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 česnek. Příště zkusím zjemnit smetanou
- dávám ještě nastrouhanou nivu, dodá slanost polévce a pořádně opečené houstičky a šunku