KERKONOŠSKÉ KYSELO
3 vejce
1 cibule
150 gramů chlebového kvásku
1,5 litr voda
2-3 hrsti sušených hub
sůl, kmín
4 brambora
Nejdříve usmažíme v nádobě vajíčka.
Do nádoby dáme cibuli a máslo, osmažíme na 80stupňů,R3,2min.
Přidáme vajíčka a smažíme 5min.,90stupňů,R3-4.Vajíčka dáme stranou do misky.
Do nádoby dáme houby, brambory nakrájené na kostky, 0,5l vody a vaříme 100 stupňů,R2-3,zpětný chod/10min.
Potom přidáme kvásek rozmíchaný v 1l.vody,osolíme,okmínujeme a vaříme na 100 stupňů,R3-4/zpětný chod/10min.
Před dovařením přidáme vajíčka umíchané na začátku.
TIP: Můžeme přidat petrželku, pažitku.