KERKONOŠSKÉ KYSELO

3 vejce

1 cibule

150 gramů chlebového kvásku

1,5 litr voda

2-3 hrsti sušených hub

sůl, kmín

4 brambora

 

Nejdříve usmažíme v nádobě vajíčka.

Do nádoby dáme cibuli a máslo, osmažíme na 80stupňů,R3,2min.

Přidáme vajíčka a smažíme 5min.,90stupňů,R3-4.Vajíčka dáme stranou do misky.

Do nádoby dáme houby, brambory nakrájené na kostky, 0,5l vody a vaříme 100 stupňů,R2-3,zpětný chod/10min.

Potom přidáme kvásek rozmíchaný v 1l.vody,osolíme,okmínujeme a vaříme na 100 stupňů,R3-4/zpětný chod/10min.

Před dovařením přidáme vajíčka umíchané na začátku.

TIP: Můžeme přidat petrželku, pažitku.