GULÁŠOVÁ POLÉVKA

 

200 gramů hovězího masa, předního

1 ks cibule

3 ks stroužek česneku

2 PL olej

2 ČL paprika (zelenina), červené

1000 gramů voda

1 kostka hovězí bujón (pro 0,5 l vody)

1 ČL kmínu, mletého

1 ČL černého pepře, mletého

1 ČL sůl

1 ČL majoránky, suché

2 PL hladká mouka, hladké

4 ks brambora, oškrábané, nakrájené na kostičky

 

Do mixovací nádoby vložte na větší kousky nakrájené hovězí maso a sekejte 10 sek./rychlost 7. Poté odložte stranou.

Do mixovací nádoby vložte cibuli a česnek a sekejte 3 sek./ rychlost 5.

Přidejte olej a smažte 5min./Varoma/rychlost 1. 

Přisypejte papriku a zasmahněte 30 sek./100°C/ rychlost 2.

Přidejte maso a nechte osmahnout 2min./Varoma/rychlost 2. 

Přidejte vodu, bujón, kmín, pepř, sůl, majoránku a vařte 30 min./100°C/rychlost 3.

Otvorem ve víku přidejte hladkou mouku. Přidejte  brambory a vařte 10 min./100°C//.

TIP:  maso nemixuji ale krajím na malé kostičky a restuji na zpětný chod, ale jinak famózní