GULÁŠOVÁ POLÉVKA
200 gramů hovězího masa, předního
1 ks cibule
3 ks stroužek česneku
2 PL olej
2 ČL paprika (zelenina), červené
1000 gramů voda
1 kostka hovězí bujón (pro 0,5 l vody)
1 ČL kmínu, mletého
1 ČL černého pepře, mletého
1 ČL sůl
1 ČL majoránky, suché
2 PL hladká mouka, hladké
4 ks brambora, oškrábané, nakrájené na kostičky
Do mixovací nádoby vložte na větší kousky nakrájené hovězí maso a sekejte 10 sek./rychlost 7. Poté odložte stranou.
Do mixovací nádoby vložte cibuli a česnek a sekejte 3 sek./ rychlost 5.
Přidejte olej a smažte 5min./Varoma/rychlost 1.
Přisypejte papriku a zasmahněte 30 sek./100°C/ rychlost 2.
Přidejte maso a nechte osmahnout 2min./Varoma/rychlost 2.
Přidejte vodu, bujón, kmín, pepř, sůl, majoránku a vařte 30 min./100°C/rychlost 3.
Otvorem ve víku přidejte hladkou mouku. Přidejte brambory a vařte 10 min./100°C//.
TIP: maso nemixuji ale krajím na malé kostičky a restuji na zpětný chod, ale jinak famózní