BORŠČ
60 gr hovězího masa
40 gr hovězího masa
1000 gr vody
400 gr brambor
40 gr celeru
20 gr petržele
40 gr mrkve
40 gr cibule
40 gr rajčete
40 gr červené řepy
40 gr hlávkového zelí
100 gr zakysané smetany
sůl
bobkový list
nové koření
Dejte do nádoby na kostky nakrájené hovězí a vepřové maso, do košíku koření, zalijte vodou a vařte R1, 100°C, 40 min. se zapnutým zpětným chodem.
Přidejte očištěnou a nakrájenou zeleninu a vařte R1, 100°C, 20 min.
Jakmile je maso i zelenina měkké, vyndejte z polévky košík s kořením.
Do hotových porcí přidejte zakysanou smetanu.
TIP: Pokud chcete mít polévku hustší, přidejte 2PL rozmíchaného Solamylu a krátce povařte.
Důležité! nezapomenout na zpětný chod, kvůli masu.