BORŠČ

60 gr hovězího masa

40 gr hovězího masa

1000 gr vody

400 gr brambor

40 gr celeru

20 gr petržele

40 gr mrkve

40 gr cibule

40 gr rajčete

40 gr červené řepy

40 gr hlávkového zelí

100 gr zakysané smetany

sůl

bobkový list

nové koření

 

Dejte do nádoby na kostky nakrájené hovězí a vepřové maso, do košíku koření, zalijte vodou a vařte R1, 100°C, 40 min. se zapnutým zpětným chodem.
Přidejte očištěnou a nakrájenou zeleninu a vařte R1, 100°C, 20 min.
Jakmile je maso i zelenina měkké, vyndejte z polévky košík s kořením.
Do hotových porcí přidejte zakysanou smetanu.

TIP: Pokud chcete mít polévku hustší, přidejte 2PL rozmíchaného Solamylu a krátce povařte. 
Důležité! nezapomenout na zpětný chod, kvůli masu.