BORŠČ bez masa
3-5 snítek petržele, lístky
200 gramů rajčat, na poloviny
100 gramů cibule, na poloviny
100 gramů mrkve, na kusy
200 gramů červené řepy, na kusy
40 gramů oleje
150 gramů brambor, na kousky
100 gramů červené papriky, na kousky
200 gramů bílého zelí, na proužky (lze dát i kysané)
1000 gramů vody
2 čajové lžičky soli
1/2 čajové lžičky pepře černého, mletého
Do mixovací nádoby vložte petrželku a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 7.
Přidejte rajčata a sekejte 10 vteřin/rychlostí 4, přendejte do misky a odložte stranou.
Do mixovací nádoby vložte cibuli a mrkev a sekejte 5 vteřin/rychlostí 5.
Přidejte červenou řepu a olej, restujte 5 min/Varoma/ zpětný chod /rychlostí 1–2.
Přidejte brambory, červenou papriku, bílé zelí a vodu a vařte 17 min/100°C/ zpětný chod /R1.
Přidejte nasekaná rajčata s petrželkou, sůl a pepř a vařte 5 min/100°C/ zpětný chod /rychlostí 1. Polévku nechejte 10 minut odpočinout; podávejte v polévkových miskách.
TIP: Ozdobte zakysanou smetanou.