BORŠČ bez masa

3-5 snítek petržele, lístky

200 gramů rajčat, na poloviny

100 gramů cibule, na poloviny

100 gramů mrkve, na kusy

200 gramů červené řepy, na kusy

40 gramů oleje

150 gramů brambor, na kousky

100 gramů červené papriky, na kousky

200 gramů bílého zelí, na proužky (lze dát i kysané)

1000 gramů vody

2 čajové lžičky soli

1/2 čajové lžičky pepře černého, mletého

 

Do mixovací nádoby vložte petrželku a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 7.
Přidejte rajčata a sekejte 10 vteřin/rychlostí 4, přendejte do misky a odložte stranou.
Do mixovací nádoby vložte cibuli a mrkev a sekejte 5 vteřin/rychlostí 5.
Přidejte červenou řepu a olej, restujte 5 min/Varoma/ zpětný chod /rychlostí 1–2.
Přidejte brambory, červenou papriku, bílé zelí a vodu a vařte 17 min/100°C/ zpětný chod /R1.
Přidejte nasekaná rajčata s petrželkou, sůl a pepř a vařte 5 min/100°C/ zpětný chod  /rychlostí 1. Polévku nechejte 10 minut odpočinout; podávejte v polévkových miskách.

TIP: Ozdobte zakysanou smetanou.