Sugar and Spice Nuts

  • 1 vaječný bílek, z velkého vejce
  • 5 oz cukru
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 21 oz surové mandle, kůže na - 21 oz raw almonds, skin on
  • 3 lžičky čínského koření pěti vůní
  • 2 lžičky mouky z arrowroot (volitelně) - 2 tsp arrowroot flour (volitelně)
  • 1 lžička garam masala
  • 1 vrchovatá lžička papriky
  • 1 vrchovatá lžička soli
  • 1/2 lžičky dýňového koláče koření
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/8 lžičky kajenského pepře

 

Předehřejte troubu na 150 °C.  Vyložte pekáč pečícím papírem a odložte stranou.

Vložte šlehací metlu. Do mísy dejte vaječný bílek, cukr, vodu a vanilku a bez odměrky rozšlehejte 3 min/rychlost 3. Špachtlí seškrábněte stěny mísy. Přidejte mandle a promíchejte 15 sec/zpětný chod/speed 1.

Přidejte čínské koření pěti vůní, arrowroot, garam masala, papriku, sůl, koření z dýňového koláče, nové koření a kajenský pepř a smíchejte 15 sec/zpětný chod/speed 1. Vyjměte šlehacá metlu.

Ořechy přeneste na připravený plech a rovnoměrně rozprostřete špachtlí. Pečte 60 minut (150 ° C) za míchání každých 20 minut, abyste zajistili rovnoměrné vaření. Nepečte příliš. Ořechy budou lepkavé a budou mokré, ale jak se ochladí, budou křupavé. Před uskladněním ve vzduchotěsné nádobě nechte zcela vychladnout.