Pražené mandle v kokosovém kabátě z bílé čokolády

  • 400 g neloupaných mandlí
  • 80 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 10 g vody
  • 150 g sušeného kokosu
  • 50 g moučkového cukru (volitelně)
  • 200 g bílé čokolády, v kusech

 

Předehřejte troubu na 160°C (konvekce). Zakryjte plech na pečení papírem na pečení.

Do mísy přidejte mandle, cukr a vanilkový cukr a zahřívejte 6 min/Varoma/zpětný chod/R vařečka.

Přidejte vodu a teplo po dobu 9 min/Varoma/ zpětný chod/R vařečka

Mandle rozetřeme na připravený plech a pečeme 10 minut (160°C, konvekce).

Během této doby umístěte misku na víko mixovací mísy.

Nastrouhaný kokos a moučkový cukr navážte do mísy, promícháme a odložíme. Vypláchněte mísu.

Vložte polevu do mísy a sekejte 10 sekund / R 5.

Posuňte dolů špachtlí a rozpouštějte po dobu 5 min./50°C/R 1.

Přidejte pražené mandle a míchejte 30 s./zpětný chod/R 2.

Potažené mandle nalijte do mísy se strouhanou směsí kokosového cukru. Zavřete misku a dobře protřepejte tak, aby mandle byly pokryty vysušeným kokosem.

Mandle položte na pečící papír a nechte uschnout.

Pražené mandle podávejte nebo pěkně zabalte jako dárek.