Pikantní bylinkové ořechy
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu, jen jehličky
- 10 čerstvých šalvějových lístků
- 4 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
- 40 gramů másla, na kousky
- 20 gramů javorového sirupu
- 400 gramů směsi ořechů, celých
- ½ čajové lžičky mletého kajenského pepře
- 1 čajová lžička soli
Předehřejte troubu na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Do mixovací nádoby vložte rozmarýn, šalvěj a tymián a sekejte 10 sek/rychlost 7.
Přidejte máslo a javorový sirup a míchejte a hřejte 3 min/80°C/rychlost 1.
Přidejte směs ořechů, kajenský pepř a sůl a míchejte 15 sek/zpětný chod/rychlost 1. Přendejte na připravený plech, rovnoměrně rozetřete a pečte 10–15 minut (170 °C) dozlatova, v polovině promíchejte, aby se směs rovnoměrně propekla. Před uložením do vzduchotěsné nádoby nechte na plechu úplně vychladnout.