Pikantní bylinkové ořechy

  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu, jen jehličky
  • 10 čerstvých šalvějových lístků
  • 4 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
  • 40 gramů másla, na kousky
  • 20 gramů javorového sirupu
  • 400 gramů směsi ořechů, celých
  • ½ čajové lžičky mletého kajenského pepře
  • 1 čajová lžička soli

 

Předehřejte troubu na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem.

Do mixovací nádoby vložte rozmarýn, šalvěj a tymián a sekejte 10 sek/rychlost 7.

Přidejte máslo a javorový sirup a míchejte a hřejte 3 min/80°C/rychlost 1.

Přidejte směs ořechů, kajenský pepř a sůl a míchejte 15 sek/zpětný chod/rychlost 1. Přendejte na připravený plech, rovnoměrně rozetřete a pečte 10–15 minut (170 °C) dozlatova, v polovině promíchejte, aby se směs rovnoměrně propekla. Před uložením do vzduchotěsné nádoby nechte na plechu úplně vychladnout.