Kořeněné ořechy - Spiced nuts

  • 40 g kukuřičné mouky (škrob)
  • 15 g moučkového cukru
  • 2 lžičky jemné soli
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 1/2 lžičky mleté horké papriky
  • 1 lžička kari prášku, jemný
  • 400 g arašídů, pražených, nesolených
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 1/2 lžíce slunečnicového oleje

 

Předehřejte troubu na 150°C.  Plech na pečení vyrovnejte pečicím papírem.

Do mísy dejte škrob, moučkový cukr, 1 lžičku soli, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 1 lžičku kari prášku a rozemelte 10 s/rychlost 10. Přeneste do misky a odložte stranou.

Vložte arašídy a vejce do mísy a promíchejte 20 sec/zpětný chod/rychlost vařečka.

Přidejte směs koření a promíchejte 30 sec/zpětný chod/speed vařečka. Arašídy naaranžujte na plech na pečení. Arašídy oddělte vidličkou a pečte cca 12–15 minut (150 °C). Mezitím umístěte 1 lžičku soli, 1 lžičku sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky a 1/2 lžičky kmínu do velké mísy a promíchejte.

Smíchejte arašídy do mísy s kořením a nechte 10 minut vychladnout. Přidejte olej, promíchejte, nechte zcela vychladnout a podávejte v jednotlivých porcích nebo skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

 

Ořechy obměňujte podle chuti a dochuťte například mletým rozmarýnem, uzenou solí nebo kajenským pepřem.

Kořeněné ořechy vydrží déle, pokud jsou uchovávány ve vzduchotěsném obalu na chladném a suchém místě.