Kakaové espresso mandle

  • 1 bílek
  • 1 špetka soli
  • 100 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru, domácí
  • 1/2 lžičky kardamomu, mletý
  • 1 lžička skořice, mletá
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 1 polévková lžíce prášku espressa, rozpustného
  • 400 g mandlí

 

Předehřejte troubu na 150°C. Zakryjte plech na pečení papírem na pečení.

Vložte míchací metlu. Do mísy přidejte bílky a sůl a šlehejte 2 min./R 3,5 do tuhnutí.

Přidejte cukr, vanilkový cukr, kardamom, skořici, kakao a espresso a pokračujte 20 sec./rychlost 3.5.

Vyjměte míchací metlu.

Přidejte mandle a vmíchejte 20 sekund/zpětný chod/R 1, znovu promíchejte špachtlí, rozprostřete mandle na připravený plech a pečeme 15 minut (150°C).

Nechte mandle vychladnout po dobu 20 minut, rozbijte na kousky velikosti sousta a podávejte nebo uložte do sklenic nebo sáčků.