Kakaové espresso mandle
- 1 bílek
- 1 špetka soli
- 100 g cukru
- 1 lžička vanilkového cukru, domácí
- 1/2 lžičky kardamomu, mletý
- 1 lžička skořice, mletá
- 1 lžíce kakaového prášku
- 1 polévková lžíce prášku espressa, rozpustného
- 400 g mandlí
Předehřejte troubu na 150°C. Zakryjte plech na pečení papírem na pečení.
Vložte míchací metlu. Do mísy přidejte bílky a sůl a šlehejte 2 min./R 3,5 do tuhnutí.
Přidejte cukr, vanilkový cukr, kardamom, skořici, kakao a espresso a pokračujte 20 sec./rychlost 3.5.
Vyjměte míchací metlu.
Přidejte mandle a vmíchejte 20 sekund/zpětný chod/R 1, znovu promíchejte špachtlí, rozprostřete mandle na připravený plech a pečeme 15 minut (150°C).
Nechte mandle vychladnout po dobu 20 minut, rozbijte na kousky velikosti sousta a podávejte nebo uložte do sklenic nebo sáčků.