Vaječné sufflé s uzeným masem

Čas přípravy 10min

Celkový čas 40min

Počet porcí 8 kus

 

  • 8 vajec
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 špetky pepře, černého, mletého
  • 140 gramů smetany, 12 % tuku
  • 5 gramů pažitky, nakrájené nadrobno (cca 1/2 svazku)
  • 80 - 100 gramů uzeného masa, libového, na kostičky
  • 5 gramů másla, na vymazání
  • 500 gramů vody
 
  1. Do mixovací nádoby vložte vejce, sůl, pepř, smetanu a míchejte 30 sek/rychlost 5.
  2. Přidejte pažitku a promíchejte 5 sek/rychlost 3.
  3. Na víko mixovací nádoby postavte misku, odvažte si do ní uzené maso a odložte stranou.
  4. Formičky na sufflé vymažte máslem, vyplňte vaječnou hmotou do ¾ jejich výšky, následně rovnoměrně posypte kostičkami uzeného masa. Formičky přikryjte pečlivě potravinovou fólií, aby se během vaření do sufflé nedostala voda, následně položte do Varoma mísy a na Varoma tácek.
  5. Do mixovací nádoby vložte vodu, nasaďte Varoma systém do pozice na víko uzavřené mixovací nádoby a vařte v páře 30 min/Varoma/rychlost 2. Podávejte okamžitě po dovaření. 

 

Užitečné předměty

miska, 8 ceramických sufflé misek, potravinová fólie