Vaječné sufflé s uzeným masem
Čas přípravy 10min
Celkový čas 40min
Počet porcí 8 kus
- 8 vajec
- ½ čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 140 gramů smetany, 12 % tuku
- 5 gramů pažitky, nakrájené nadrobno (cca 1/2 svazku)
- 80 - 100 gramů uzeného masa, libového, na kostičky
- 5 gramů másla, na vymazání
- 500 gramů vody
- Do mixovací nádoby vložte vejce, sůl, pepř, smetanu a míchejte 30 sek/rychlost 5.
- Přidejte pažitku a promíchejte 5 sek/rychlost 3.
- Na víko mixovací nádoby postavte misku, odvažte si do ní uzené maso a odložte stranou.
- Formičky na sufflé vymažte máslem, vyplňte vaječnou hmotou do ¾ jejich výšky, následně rovnoměrně posypte kostičkami uzeného masa. Formičky přikryjte pečlivě potravinovou fólií, aby se během vaření do sufflé nedostala voda, následně položte do Varoma mísy a na Varoma tácek.
- Do mixovací nádoby vložte vodu, nasaďte Varoma systém do pozice na víko uzavřené mixovací nádoby a vařte v páře 30 min/Varoma/rychlost 2. Podávejte okamžitě po dovaření.
Užitečné předměty
miska, 8 ceramických sufflé misek, potravinová fólie