Konfitovaný česnek - Gudasová
- 100g stroužků česneku (oloupaný)
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 1 lžíce soli
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- Do vakusáčku vložíme 100g stroužků česneku (oloupaný) + 2 snítky čerstvého tymiánu + 1/4 hrnku olivového oleje + 1 lžíce soli a zavakujeme.
- Česnek vložíme do košíku, košík vložíme do nádoby a nalijeme tolik vody, aby byl česnek zcela ponořený.
- Košík s česnekem vyndáme, do nádoby přidáme 1 ČL kys.citronové a spustíme program Sous vide 4 hodiny / 85°C.
- Po nahřátí vody na 85°C si program pozastavíme, vložíme košík s česnekem a opět nastavíme 4 hodiny / 85°C a program a spustíme.
- Hotový česnek můžeme ihned konzumovat a nebo si ho přendáme do sklenice a uchováme v lednici.