Konfitovaný česnek - Gudasová

  • 100g stroužků česneku (oloupaný)
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
 
  1. Do vakusáčku vložíme 100g stroužků česneku (oloupaný) + 2 snítky čerstvého tymiánu + 1/4 hrnku olivového oleje + 1 lžíce soli  a zavakujeme.
  2. Česnek vložíme do košíku, košík vložíme do nádoby a nalijeme tolik vody, aby byl česnek zcela ponořený.
  3. Košík s česnekem vyndáme, do nádoby přidáme 1 ČL kys.citronové a spustíme program Sous vide 4 hodiny / 85°C.
  4. Po nahřátí vody na 85°C si program pozastavíme, vložíme košík s česnekem a opět nastavíme 4 hodiny / 85°C a program a  spustíme.
  5. Hotový česnek můžeme ihned konzumovat a nebo si ho přendáme do sklenice a uchováme v lednici.