Slaninové cupcaky se sýrem a bylinkami
Čas přípravy 15min
Celkový čas 1hod. 20min
Počet porcí 12 kusů
- 8 plátků anglické slaniny
- 60 gramů sýru ementálu
- 3 vejce
- 30 gramů mléka
- 100 gramů másla, pokojové teploty
- 1 polévková lžíce pažitky, čerstvé, nasekané
- 1 polévková lžíce kopru, čerstvého, nasekaného
- 1 polévková lžíce petržele, čerstvé, nasekané
- 100 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
Krém
- 200 gramů čerstvého sýru (např. philadelphia)
- 1 čajová lžička pažitky, čerstvé, nasekané
- 1 čajová lžička petržele, čerstvé, nasekané
- 1 čajová lžička čerstvého kopru, nasekaného
1. Plátky slaniny rozložte mezi 2 listy pečicího papíru. Vložte do mikrovlnné trouby na 3–4 minuty na nejvyšší výkon, aby byly křupavé.
2. Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte formu na muffiny s 12 otvory papírovými košíčky.
3. Do mixovací nádoby vložte sýr a sekejte 10 sek/rychlost 7. Přendejte do misky a odložte stranou.
4. Do mixovací nádoby vložte křupavou slaninu a sekejte 6 sek/rychlost 5. Přendejte do misky se sýrem.
5. Do mixovací nádoby vložte vejce a šlehejte 3 min/37°C/rychlost 4.
6. Přidejte mléko a máslo a míchejte 15 sek/rychlost 3.
7. Přidejte pažitku, kopr, petrželku a připravený nasekaný sýr se slaninou. Míchejte 10 sec/rychlost 3
8. Přidejte mouku a kypřicí prášek a míchejte 10 sek/rychlost 3. Promíchejte stěrkou. Směsí naplňte papírové košíčky.Pečte 20–25 minut (180 ° C). Mezitím vyčistěte mixovací nádobu. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout (cca 1 hodinu).
Krém
Do mixovací nádoby vložte čerstvý sýr, pažitku, petrželku a kopr. Míchejte 30 sek/rychlost 4. Přendejte do cukrářského sáčku a cupcaky ozdobte. Hned podávejte nebo uchovejte v chladničce, než budete servírovat.
Užitečné předměty - cukrářský sáček na zdobení, papírové košíčky na muffiny, forma na muffiny, pečicí papír, mikrovlnná trouba, trouba