Slaninové cupcaky se sýrem a bylinkami

Čas přípravy 15min

Celkový čas 1hod. 20min

Počet porcí 12 kusů

 

  • 8 plátků anglické slaniny
  • 60 gramů sýru ementálu
  • 3 vejce
  • 30 gramů mléka
  • 100 gramů másla, pokojové teploty
  • 1 polévková lžíce pažitky, čerstvé, nasekané
  • 1 polévková lžíce kopru, čerstvého, nasekaného
  • 1 polévková lžíce petržele, čerstvé, nasekané
  • 100 gramů hladké mouky
  • 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva

 

Krém

  • 200 gramů čerstvého sýru (např. philadelphia)
  • 1 čajová lžička pažitky, čerstvé, nasekané
  • 1 čajová lžička petržele, čerstvé, nasekané
  • 1 čajová lžička čerstvého kopru, nasekaného
 
 

1.        Plátky slaniny rozložte mezi 2 listy pečicího papíru. Vložte do mikrovlnné trouby na 3–4 minuty na nejvyšší výkon, aby byly křupavé.

2.        Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte formu na muffiny s 12 otvory papírovými košíčky.

3.        Do mixovací nádoby vložte sýr a sekejte 10 sek/rychlost 7. Přendejte do misky a odložte stranou.

4.        Do mixovací nádoby vložte křupavou slaninu a sekejte 6 sek/rychlost 5. Přendejte do misky se sýrem.

5.        Do mixovací nádoby vložte vejce a šlehejte 3 min/37°C/rychlost 4.

6.        Přidejte mléko a máslo a míchejte 15 sek/rychlost 3.

7.        Přidejte pažitku, kopr, petrželku a připravený nasekaný sýr se slaninou. Míchejte 10 sec/rychlost 3

8.        Přidejte mouku a kypřicí prášek a míchejte 10 sek/rychlost 3. Promíchejte stěrkou. Směsí naplňte papírové košíčky.Pečte 20–25 minut (180 ° C). Mezitím vyčistěte mixovací nádobu. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout (cca 1 hodinu).

 

Krém  

Do mixovací nádoby vložte čerstvý sýr, pažitku, petrželku a kopr. Míchejte 30 sek/rychlost 4. Přendejte do cukrářského sáčku a cupcaky ozdobte. Hned podávejte nebo uchovejte v chladničce, než budete servírovat.

 

 

Užitečné předměty - cukrářský sáček na zdobení, papírové košíčky na muffiny, forma na muffiny, pečicí papír, mikrovlnná trouba, trouba