Hot dogi kibica - Fanouškovské párky v rohlíku

90 g mléka

20 g cukru

60 g měkkého másla nakrájeného na kousky

15 g čerstvého droždí, rozdrobeného

3 vejce

300 g celozrnné mouky a další na posypání těsta

½ čajové lžičky soli

15 uzenin, např. párky, vídeňské párky

1 lžička sezamových semínek na posypání (volitelně)

 

Mléko nalijte do mísy, přidejte cukr a 30 g másla, zahřívejte 1 min/37 °C/R 2.

Přidejte droždí a 2 vejce, míchejte 3 s/R 3.

Přidáme mouku a sůl, uhněteme těsto /3 min.

Přidejte zbývajících 30 g másla, uhněťte další těsto /1 min.

Těsto necháme v míse kynout přibližně 1 hodinu.

Předehřejte troubu na 250 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

Vykynuté těsto vyjměte z mísy na pomoučněnou pracovní plochu.

Rozválejte na obdélník (30 x 40 cm) a ostrým nožem nakrájejte na proužky (2 x 40 cm).

V míse rozklepněte zbylá vejce.

Každý párek spirálovitě zabalte do proužku těsta.

Párky zabalené do těsta položte na plech, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.

Pečte 8-10 minut (250 °C).

Hotdogy s ventilátorem podávejte teplé nebo vychlazené.

 

Před zabalením do pečiva lze párky posypat dalším sýrem a potřít kečupem.

Hotdogy podávejte s kečupem, hořčicí, křupavými cibulovými kroužky atd.