Hot dogi kibica - Fanouškovské párky v rohlíku
90 g mléka
20 g cukru
60 g měkkého másla nakrájeného na kousky
15 g čerstvého droždí, rozdrobeného
3 vejce
300 g celozrnné mouky a další na posypání těsta
½ čajové lžičky soli
15 uzenin, např. párky, vídeňské párky
1 lžička sezamových semínek na posypání (volitelně)
Mléko nalijte do mísy, přidejte cukr a 30 g másla, zahřívejte 1 min/37 °C/R 2.
Přidejte droždí a 2 vejce, míchejte 3 s/R 3.
Přidáme mouku a sůl, uhněteme těsto /3 min.
Přidejte zbývajících 30 g másla, uhněťte další těsto /1 min.
Těsto necháme v míse kynout přibližně 1 hodinu.
Předehřejte troubu na 250 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Vykynuté těsto vyjměte z mísy na pomoučněnou pracovní plochu.
Rozválejte na obdélník (30 x 40 cm) a ostrým nožem nakrájejte na proužky (2 x 40 cm).
V míse rozklepněte zbylá vejce.
Každý párek spirálovitě zabalte do proužku těsta.
Párky zabalené do těsta položte na plech, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.
Pečte 8-10 minut (250 °C).
Hotdogy s ventilátorem podávejte teplé nebo vychlazené.
Před zabalením do pečiva lze párky posypat dalším sýrem a potřít kečupem.
Hotdogy podávejte s kečupem, hořčicí, křupavými cibulovými kroužky atd.