Tomova čína (bezkonkurenční)

maso:

600 g kuřecí
maso (prsa)

2 vejce

4 PL solamylu

olej


zelenina:

1 ks kedlubna

1 ks mrkev

50g čínské houby

¼ zelí

1 ks červená
paprika

1 ks pórek

1 ks větší cibule

lze zázvor

1 ks chilli paprička


nálev:

1 dcl červené víno

1 dcl sojová omáčka

1 dcl voda

5 ČL cukru

0,5 PL solamyl

2 ČL glutasolu


Maso se naloží do vejce se solamylem, osmaží na oleji a dá stranou, potom lehce orestujeme zeleninu, aby nezměkla (kedlubna, mrkev, čínské houby, zelí, červená paprika (tady je bohužel nakládaná), pórek, cibule - a lze přidat i zázvor.
Přidáme maso  a uděláme si nálev:-) : červené víno 1dcl, sojová omáčka 1dcl , voda 1 dcl, 5 čl cukru, 0,5
PL solamylu. Jenom svařit do zhoustnutí a zalijeme tím směs masa se zeleninou a krátce provaříme
dohromady.
 

Příloha: rýže, nudle


tento recept jsem hodně dlouho nechtěla znát, mě se líbí, když tuto čínu vaří Tom a já se mohu vymlouvat, že tu JEHO prostě neumím :-)