Střekovské řízky

0,5 kg umletého bůčku (já dělám buď z míchané mleté nebo krůtího - ale je fakt, že z bůčku jsou ještě štavnatější), 20-30dkg strouhaného tvrdého sýra (najemno)

Sůl + sladká červená paprika (nebát se té papriky dát dost !) - (to je z koření vše !!! žádný pepř, majoránka, ...nic)A POZOR - do hrníčku si dáme asi do ¾ strouhanku a zalijeme mlékem ( nožem pomáháme mléku i ke dnu, a když je hmota krásně nasáklá (mléko přiléváme), nikde není suchá, tak přidáme do ostatních surovin.Důkladně prohněteme a dáme na noc do lednice odpočinout. Odpočinutí je VELICE důležité. Při ochutnání hned by byla strouhanka výrazná, ale pokud dáte směsce časJ, tak se krásně protáhne a po chuti strouhanky není ani vidu, ani slechu!! Obalíme v trojobalu a smažíme.