Ovocný šlehačkový koláč (rebarborový)

3 vejce

celá šlehačka 250 ml

1/2 l hrubé mouky

1/4 l cukru  krupice

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva


Rozšleháme vejce (celá), přidáme celou šlehačku a vmícháme cukr,mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva.

Nalijeme do pekáčku. Pokrájíme rebarboru a rozložíme jí na těsto.

Posypeme žmolenkou.  Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.


Drobenka: trochu hrubé mouky, trochu cukru, trochu tuku (žlutého). Rozdrobíme mezi prsty.

Máslová žmolenka (20 dkg drobenky): 5 dkg másla, 5 dkg mouč.cukru,

lžička vanilkového cukru a asi 12 dkg polohrubé mouky. Rozpustíme máslo, přidáme cukr a vanilkový cukr. Promícháme a na to nasypeme tolik mouky, až se začne drolit.