Kulajda od maminky

Namočíme si sušené houby (dost:-)).

Do vody vložíme malou cibuli rozkrojenou na 1/4, 1 velký nebo 2 malé bobky (listy myslím:-)), 3 ks hřebíčku, 3 ks nového koření, pepř celý - je opravdu lepší, když dáte do sýtka nebo zavážete do plátýnka, aby se dalo vyndat, pokud koření (hlavně hřebíček) zůstane v polévce

i po uvaření - je to potom hodně aromatické. Osolíme, opepříme a přidáme pokrájené houby(namočené sušené). Vaříme dokud nejsou houby téměř měkké a přidáme neslazené kondenzované mléko (ne celé! Necháme si trošku na rozmíchání mouky na zahuštění). Brambory si uvaříme ve slupce, pokrájíme na kostky a vložíme do polévky. Dále přidáme 1 skleničku hub nakládaných ! Zahustíme zbytkem kondenz.mléka s trochou mouky a podle potřeby dosolíme a okyselíme octem. Necháme chvilku odležet (druhý den je lepší:-))