Králík po provensálsku (teta H.)
králík naporcovaný
1/ ks mrkve na kostičky
1/ kg celeru na kostičky
6 cibulí nadrobno
6 stroužků česneku rozetřít
máslo
40 dkg loupaných rajčat
bílé víno
voda
olej
sůl
pepř
tymián
majoránka
Králíka naporcujeme a obalíme ve směsi hl.mouky, soli a pepře.
Na oleji zprudka opečeme.
1/4 kg mrkve a celeru nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek rozetřeme.
Na 5 dkg másla osmahneme.
Králíka vyndáme z pekáče a dáme do něj zeleninu, na tu dáme maso, navrch 40 dkg oloupaných a pokrájených rajčat.
Posypeme tymiánem, majoránkou, podliejem 2 dcl oleje, 2 dcl bílého vínan a 1 dcl vody.
D8me do trouby a necháme až do zhnědnutí.
Na talíři sypeme zelenou petrželkou s citr.kůrou a troškou česneku.