Králík po provensálsku (teta H.)

králík naporcovaný

1/ ks mrkve na kostičky

1/ kg celeru na kostičky

6 cibulí nadrobno

6 stroužků česneku rozetřít

máslo

40 dkg loupaných rajčat

bílé víno

voda

olej

sůl

pepř

tymián

majoránka


Králíka naporcujeme a obalíme ve směsi hl.mouky, soli a pepře.

Na oleji zprudka opečeme.

1/4 kg mrkve a celeru nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek rozetřeme.

Na 5 dkg másla osmahneme.

Králíka vyndáme z pekáče a dáme do něj zeleninu, na tu dáme maso, navrch 40 dkg oloupaných a pokrájených rajčat.

Posypeme tymiánem, majoránkou, podliejem 2 dcl oleje, 2 dcl bílého vínan a 1 dcl vody.

D8me do trouby a necháme až do zhnědnutí.


Na talíři sypeme zelenou petrželkou s citr.kůrou a troškou česneku.