Domácí bejlíííz - Brýdová

2 plechovky slazeného  kondenzovaného mléka

2 krabičky neslazeného TATRA mléka

8 lžic strouhaného kokosu nebo mletých oříšků

2 vanilkové cukry

500 – 750 ml rumu (podle chuti)

 

 Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného  kokosu nebo lískových oříšků a ještě horký ho nasypeme do misky, kam jsme nalili dvě krabičky neslazeného TATRA mléka. 

Necháme 24 hodin v lednici macerovat.
Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené, mírným varem vaříme cca 2 hodiny. 

Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!!

 Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos nebo oříšky nevyhazujte, můžete použít do bábovky.

 Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého se nám udělal hustý karamel – nebo ještě jednodušeji otevřeme již hotové karamelové salko –  s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti, tak mezi 500 ml – 750 ml).
Slijeme do lahví.