DOMÁCÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER S BRUSINKAMA A GRIOTKOU

500 g kuřecích jater, 150 g anglické slaniny, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 150 g másla (+50ml na zalití),10 dkg sušených brusinek, 30 ml griotky+- 3 lžíce smetany ke šlehání, 1 necelá lžička provensálského koření, sůl , pepř, troška vegety

 Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly.V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme koření, po minutě játra. Orestujeme je doměkka. Směs nenecháme vychladnout, přidáme změklé máslo, slaninu nakrájenou na kousky a smetanu a ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme brusinky s griotkou, trochu smetany (podle hustoty) a dobře osolíme. Hmotu dáme do misky a uhladíme. Necháme chvilku zatuhnout a zalijeme rozpuštěným máslem, pro oko posypeme brusinkama a necháme ztuhnout.Nerozmixovala jsem jí úplně nahladko, ale nechala drobné hrudky, brusinky jsou dobré akorát na skus.

Místo brusinek lze zamíchat plátky mandlí.