Domácí Luncheon meat

1 kg vepřové plece
10-12 g sůl
10-12 g praganda
4 g moučkového cukru
1 ČL sušeného česneku
1 ČL pepře
1 dcl studené vody nebo vývaru
0,5 ČL muškátového oříšku (může být i méně)
 
Maso pomeleme, v misce nebo vývaru si rozmícháme sůl a všechny suroviny přidáme k masu a důkladně promícháme.
Čím déle tím lépe (ruce jsou nejlepší).
Naplnime do sáčku, důkladně napěchujeme aby nebyly bublinky.
Dáme do lednice a necháme 48 hodin odpočinout, potom dáme do vody a při teplotě 80°C (ne více) dusíme 2 hodiny.
Potom dáme do studené vody a prudce  zchladíme, nakonec dáme do lednice odpočinout do druhého dne.
 
Vaříme v šunkovaru (nebo sous vide).