Balkánský pekáč
Cuketa
Ve slupce uvařené brambory
Rajčata
Cibule
Česnek
Balkánský sýr
Sůl, pepř, bylinky (bazalka, oregano)
Olivový olej
Zelená petrželka na ozdobu
Vychlazené brambory uvařené ve slupce oloupu a nakrájejím na kolečka.
Na kolečka nakrájím také rajčata, cuketu a cibuli.
Cuketu je potřeba trochu zbavit vody, takže ji buď krátce opeču na pánvi (chutnější) nebo ji alespoň posolím a nechám vypotit.
Do pekáčku pak už jen postupně skládám brambory, rajčata, cibuli, cuketu a ochuťím solí, pepřem, oreganem nebo bazalkou
a posypu na drobno pokrájeným česnekem.
Navrch rozdrobím nebo nastrouhám balkánský sýr a zakápnu olivovým olejem.
Peču na 200 stupňů asi 35 minut.
Na talíři zdobím čerstvou kadeřavou nebo hladkolistou petrželkou.